www.Hug4Dogs.com - Αναστασία Τσουλιά - Θεσσαλονίκη - τηλ. 2310 318-288 - email: info@hug4dogs.com
www.Hug4Pets.com - Αναστασία Τσουλιά - Θεσσαλονίκη - τηλ. 2310 318-288 - email: info@hug4pets.com

Courses - SeminarsΗ «Hug4Dogs Courses & Seminars» δημιουργήθηκε από Ομάδα Πιστοποιημένων Θετικών Εκπαιδευτών Σκύλων, ειδικών στη συμπεριφορά και τη ψυχολογία των ζώων, σε συνεργασία με καταξιωμένους στο χώρο Κτηνιάτρους.

Η Ομάδα δραστηριοποιήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή διαπιστώνοντας ότι στην καθημερινή πράξη προσφέρονται οδηγίες και μαθήματα από «σχολές» μάθησης, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία και βαθιά γνώση του αντικειμένου από αρκετούς που δηλώνουν εκπαιδευτές σκύλων και που ασκούν το επάγγελμα, χωρίς τη στοιχειώδη κατάρτιση και πιστοποίηση, εξασκώντας μη ζωοφιλικές μεθόδους και βία προς τα ζώα και χρησιμοποιώντας μη επαγγελματικές μεθόδους  και ακατάλληλο - ανειδίκευτο προσωπικό. Οι συνέπειες των μεθόδων αυτών είναι μη επιτρεπτές με βάσει και τα διεθνή πρότυπα και μπορούν να καταστούν επικίνδυνες για την εξέλιξη της σχέσης ζώων και ανθρώπων.

Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς που κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα με τον Ν.2017/1992, ΦΕΚ 31 Α της 27.02.1992, «κανένα κατοικίδιο ζώο δεν θα πρέπει να εκπαιδεύεται με τέτοιο τρόπο που να είναι καταστροφικό για την υγεία και την ευημερία του, ειδικά με τον καταναγκασμό του ώστε να υπερβεί τις φυσικές ικανότητες ή τη δύναμή του ή με την υιοθέτηση τεχνητών μέσων που προκαλούν τραυματισμό ή περιττό πόνο, βασανισμό ή οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο». (Article 7 – Training: No pet animal shall be trained in a way that is detrimental to its health and welfare, especially by forcing it to exceed its natural capacities or strength or by employing artificial aids which cause injury or unnecessary pain, suffering or distress).

Αποτέλεσμα των παραπάνω αποτελεί η δραστηριοποίηση της Ομάδας με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Επαγγελματιών Θετικών Εκπαιδευτών Σκύλων, του οποίου ο συλλογικός στόχος θα είναι η προώθηση θετικών μεθοδολογιών ενίσχυσης και επιβράβευσης και η βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και σκύλου για μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ τους.

Με τη δέσμευση για την παροχή της υψηλότερης ποιότητας στην εκπαίδευση σκύλων και βασιζόμενοι αποκλειστικά σε επιστημονικές μεθόδους (Classical Conditioning – I.P. Pavlov & Operant Conditioning – B.F. Skinner), η «Hug4Dogs Courses & Seminars» διδάσκει στους μαθητές της:

• Πως τα σκυλιά μαθαίνουν
• Έκφραση και γλώσσα σώματος των σκύλων
• Συμπεριφορά σκύλων και ψυχολογία
• Πως να χρησιμοποιούν τη θετική ενίσχυση
• Clicker Training
• Υγεία και διατροφή των σκύλων
• Φροντίδα κουταβιών και σκύλων


OnLine Hug4Dogs Courses list

Μικρά, τρυφερά, γλυκά και χαριτωμένα τα νεαρά κουτάβια μας γοητεύουν τόσο που συνήθως καθυστερούμε να δούμε σοβαρά πως πρέπει έγκαιρα να προχωρήσουμε στην εκπαίδευσή τους.
διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες διάσημων συμπεριφοριστών σε εκατοντάδες κουτάβια καθώς μεγάλωναν με τις μητέρες και τα αδέλφια τους, διαπιστώθηκε ότι η κοινωνική ανάπτυξη των κουταβιών μπορεί να διαιρεθεί σε καθορισμένες χρονικές περιόδους, με βάση την αρχή και το τέλος ορισμένων σημαντικών κοινωνικών σχέσεων που είναι έμφυτες σε όλες τις φυλές.
διαβάστε περισσότερα

Πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση ενός σκύλου ή η διόρθωση μιας προβληματικής συμπεριφοράς από έναν Θετικό Εκπαιδευτή ή έναν σύμβουλο συμπεριφοράς, θα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το μυαλό των σκυλιών μας.

Testimonials

Ονομάζομαι Πατέλη Δέσποινα και είμαι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων. Θέλοντας να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε διάφορες τεχνικές εκπαίδευσης παρακολούθησα τα courses του Hug4Dogs θετικής εκπαίδευσης τα οποία βρήκα εξαιρετικά!

Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμα όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά και σε νέους ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν περισσότερο το σκύλο τους και να μιλήσουν στη γλώσσα τους.
Το προσωπικό του Hug4Dogs είναι εξυπηρετικότατο και πολύ πρόθυμο να βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία.
Hug4Dogs σας ευχαριστώ πολύ για την γνώση και την φιλοξενία σας!
--------------------------------------------

"Από μικρή είχα πολύ μεγάλη αδυναμία στα ζώα. Τα αγαπούσα και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο για αυτά. Πολλές φορές όμως εμφανίζονταν διάφορα προβλήματα όσον αφορά τις συνήθειες και τις πράξεις τους. Όλοι στο σπίτι προσπαθούσαμε να βρούμε την λύση όμως ΠΑΝΤΑ ήμασταν κατά της βίας στα ζώα! Μεγαλώνοντας ήθελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τα ζώα αλλά θέλοντας να τους κάνω καλό και όχι να τα εκμεταλλεύομαι.

Κάπου εκεί ανακάλυψα και το Hug4Dogs! Για μέρες διάβαζα τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα και πραγματικά δεν είχα βρει τίποτα που να με δυσαρεστήσει! Αντιθέτως είχα καταλάβει πως αν παρακολουθούσα τα online courses, θα είχα μπει για τα καλά στην ψυχολογία του σκύλου. Θεωρώ πως ήταν ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έκανα στη ζωή μου! Μέσα από το Hug4Dogs έμαθα τι είναι θετική εκπαίδευση και κυρίως το πώς εφαρμόζετε. Έμαθα πάρα πολλές ασκήσεις που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε ένα σκυλάκι χωρίς βία.

Το κυριότερο για μένα όμως είναι πως μπήκα στην διαδικασία να καταλάβω πως σκέφτεται ένα σκυλάκι, πως νιώθει και μέσα από αυτό να μπορώ να εφαρμόσω το σωστό και στην πράξη! Το Hug4Dogs δεν έμεινε μόνο στην θεωρία αλλά,  με τον τόσο κατανοητό τρόπο που με δίδαξε πλέον ξέρω πώς να αντιμετωπίσω κάποια προβλήματα που πρόκειται να συναντήσω.

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος!!! Το πιο σημαντικό που έμαθα από το Hug4Dogs είναι το πώς να διορθώσω και συγκρατώ τον εαυτό μου. Ίσως ακούγετε περίεργο αλλά πραγματικά είναι απαραίτητο να μάθεις να εκπαιδεύεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά τα σκυλάκια!

Εγώ τους χρωστάω χίλια ευχαριστώ για τις γνώσεις που μου πρόσφεραν και που ήταν δίπλα μου ότι και αν χρειαζόμουνα! Σας ευχαριστώ ειλικρινά για την ευκαιρία που μου δώσατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Με μεγάλη εκτίμηση
Λαγού Άντρια - Φοιτήτρια